Celebs

Lady Gaga, Justin Timberlake en Kim Kardashian kondigen online dood aan

Print

Lady Gaga, Justin Timberlake en Kim Kardashian kondigen online dood aan

Bekendheden als Alicia Keys, Lady Gaga, Justin Timberlake, Kim en Khloe Kardashian, Usher, Jennifer Hudson, Ryan Seacrest, Elijah Wood en Serena Williams stoppen op 1 december 2010 met al hun online activiteiten. De stop blijft behouden totdat de organisatie 'Keep a child Alive' 1 miljoen dollar ingezameld heeft.

'Keep a Child Alive' is een organisatie die geld inzamelt om AIDS te helpen bestrijden. "Het is opmerkelijk dat niemand wakker ligt van de duizenden doden aan deze ziekte, terwijl 1 bekendheid die online dood gaat een hetze teweeg kan brengen", aldus de organisators van Keep a Child Alive.

Het initiatief komt van meter Alicia Keys. "Lady Gaga heeft 7 miljoen volgers op Twitter en al de andere bekendheden hebben er gemiddeld een miljoen. Als al deze mensen een klein beetje geld doneren, dan kunnen ze binnenkort weer genieten van de berichten van hun favoriete bekendheid", aldus Keys. De celebrities waren alvast helemaal te vinden voor het initiatief. "Iedereen die ik gecontacteerd heb, heeft toegezegd." De bekendheden zullen ook figureren in een reclamefilmpje waarin ze allen in een doodskist liggen ter aankondiging van hun internetdood.

1 december werd eerder reeds uitgeroepen tot internationale Aids-dag.

Niet te missen