Vlaams Belang sluit asielkazerne symbolisch

Print
Vlaams Belang sluit asielkazerne symbolisch

Vlaams Belang sluit asielkazerne symbolisch

Houthalen-Helchteren - Afgelopen zaterdag hebben een honderdtal sympathisanten van het Vlaams Belang de poort aan het militaire domein in Helchteren symbolisch gesloten. Hiermee protesteert de partij tegen de komst van 550 asielzoekers in de voormalige militaire gebouwen aan de Kazernelaan.

De kazernes in Helchteren en het Antwerpse Ravels worden in gebruik genomen als transitcentrum voor asielzoekers. In Helchteren gaat het asielcentrum open vanaf 1 december. 550 mensen kunnen er een jaar terecht.

Daartegen protesteerde een gezelschap van 100 Vlaams Belang-sympathisanten, waaronder ook bewoners van de gemeente. Met vlaggen, fakkels, spandoeken en toespraken werd het asielbeleid van de regering op de korrel genomen.

“Na deze samenkomst vertrekken we met de bus naar Ravels”, zeiLudo Diliën van de plaatselijke Vlaams Belang-afdeling. “Ook daar gaan we manifesteren.”

Bij de aanwezigen waren eveneens een aantal kopstukken van VB, onder wie Filip Dewinter. Na een toespraak deed Dewinter de poort van de kazerne symbolisch op slot.

Aan de overzijde van de kazernepoort hing zaterdagmorgen een spandoek tegen de manifestatie. ‘Racisme schaadt de samenleving’ stond erop te lezen. Het spandoek werd evenwel, nog voor de manifestatie begon, weggehaald na overleg met de politie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio