Mode

Handleiding voor perfecte lippen

Print

Handleiding voor perfecte lippen

Lippen zijn het eerste waar mannen naar kijken en waar ze de aantrekkelijkheid van een vrouw op beoordelen. Met onze tips ben je ervan verzekerd dat je altijd prachtige zoeners hebt.

Een lijntje mag oubollig lijken, stiekem is het nog steeds de perfecte methode om je lippen voller te laten lijken.

Teken een lijntje bovenop de grens van je lippen. Zorg er wel voor dat de kleur van het potlood dezelfde kleur heeft als dat van de lipstick, anders maak je een belachelijke indruk.

Matte lipsticks doen je lippen smaller lijken. Ga dus voor wat lipglos om je lippen voller te doen lijken. Een lipprimer kan je mond eveneens een voller resultaat geven, en deze zorgt er bovendien ook nog voor dat je lipstick beter op zijn plaats blijft.

Rode lipstick

Volgens make-upartiesten kan iedereen met rode lipstick staan, het draait allemaal om de juiste tint te vinden. Probeer dus verschillende kleurtjes uit in de winkel totdat je jouw kleur gevonden hebt. Het voordeel van rode, en andere felle, lipstick? Je tanden worden er automatisch een paar tinten witter door.

Optische illusie

Voor een optische illusie kan je op Cupido's boog (de buiging van je bovenlip) een lijntje trekken in een iets lichtere tint. Hierdoor gaan je lippen vanzelf voller en gezonder lijken. Een beetje glos aanbrengen in het midden van je onderlip kan voor hetzelfde optische effect zorgen.

Stappenplan

Breng eerst een balsem aan op je lippen en laat het product enkele minuten inwerken. Veeg daarna alle overtollige balsem weg met een tissue.

Breng wat concealer aan op je lippen zodat ze een neutrale tint krijgen en zet de concealer vast met een beetje gezichtspoeder.

Trek met een potlood een randje rondom je lippen. Begin bij de Cupido's boog en werk verder uit naar de zijkanten van de lippen.

Zorg voor een zelfde tint lipstick als je lipliner en gebruik een borsteltje om de kleur verder in te vullen op je lippen. Pers een zakdoekje tussen je lippen om alle overtollige lipstick weg te krijgen en breng daarna een tweede laag lipstick aan om een stevigere kleur te bekomen.

Ga je voor rode lippen? Zorg dan dat de rest van je make-up erg sober is.

Niet te missen