Sarah Palin gaat met voeten vooruit in op Michelle Obama

Print
Sarah Palin gaat met voeten vooruit in op Michelle Obama

Sarah Palin gaat met voeten vooruit in op Michelle Obama

Sarah Palin is tijdens een recent radio-interview flink van leer getrokken tegen First Lady Michelle Obama. Ze dreef de spot met de inzet van Michelle om de nationale Amerikaanse kwaal obesitas in te dammen. En de uitspraak van Michelle Obama dat ze voor het eerst trots was op haar landgenoten, noemde Palin "weerzinwekkend".

Sarah Palin, de Republikeinse ex-gouverneur van Alaska en erg populair bij de Tea Party, kreeg tijdens een radio-interview met Laura Ingraham de kans om in te hakken op Michelle Obama en greep ze met beide handen.

"Ik vind dat weerzinwekkend"

Palin vindt dat Michelle Obama de wereld haar visie opdringt. "Ze zei tijdens de verkiezingscampagne twee keer dat ze voor de eerste keer trots was op haar landgenoten toen ze eindelijk luisterden naar haar echtgenoot Barack Obama. Ik vind dat weerzinwekkend. Er zijn een oneindig aantal redenen om trots te zijn op Amerikaanse uitmuntendheid", aldus Palin.

"Neem nu dat antizwaarlijvigheidsding waarmee ze (Michelle Obama) mee bezig is. Daar leeft ze voor, nietwaar? Wat ze ons vertelt is dat ze ouders niet kan vertrouwen om zelf beslissingen te nemen over hun eigen kinderen, over hun eigen gezinnen aangaande wat we zouden moeten eten", zo zei Palin afgelopen woensdag in het nationaal uitgezonden radioprogramma.

"In plaats van een regering die denkt dat ze beslissingen voor ons moet maken op basis van wat een politicus of diens vrouw als prioriteit stelt, wil ik zeggen: laat ons alleen, maak dat jullie weg zijn. Laat ons toe als individuen het recht te hebben onze eigen beslissingen te nemen. Zo zal ons land terug op het juiste spoor geraken."

Volgens The Huffington Post reageren politieke mediawatchers verbaasd op Palins aanval op de First Lady en vragen zich af of ze met deze aanval een verstandige zet heeft gedaan. Want Michelle Obama is enorm populair bij Amerikaanse vrouwen terwijl Palin zelf niet zo goed in de markt ligt bij het vrouwelijke kiespubliek.