Pasgeboren baby'tje uit Ingelmunster stierf door verstikking

Het pasgeboren meisje, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag dood werd teruggevonden in een huis in Ingelmunster, is door verstikking om het leven gekomen. Dat heeft het parket van Kortrijk gemeld. De 41-jarige moeder van het meisje is na de bevalling doodgebloed.

ghouben

De moeder, die al twee tienerdochters heeft, beviel wellicht donderdag al in haar huis. "Ze was toen alleen", klinkt het bij het parket.

Uit een autopsie is gebleken dat de vrouw overleed aan de gevolgen van een niet-medisch begeleide bevalling.

Het pasgeboren kindje werd levend geboren, maar is daarna door verstikking omgekomen. Het lijkje van het kind werd in het tuinhuis aangetroffen.

De 26-jarige vriend van de vrouw zou niet geweten hebben dat ze zwanger was. Hij belde vrijdagavond de hulpdiensten om te zeggen dat zijn vriendin veel bloed verloor. Toen die ter plekke kwamen, was de vrouw al overleden.

De man werd door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij kindermoord en schuldig verzuim. Zaterdag werd hij voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Hij is intussen weer vrijgelaten. Er zouden niet voldoende aanwijzingen zijn die aantonen dat hij iets te maken heeft met de dood van het kindje.

Verder onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd.

Meer over Ingelmunster

Aangeboden door onze partners