Mysterieuze vondst van 271 ongekende Picasso's

Print
Mysterieuze vondst van 271 ongekende Picasso's

Mysterieuze vondst van 271 ongekende Picasso's

Er zijn niet minder dan 271 ongekende en nooit vertoonde werken van de Spaanse schilder Pablo Picasso opgedoken. Indien ze authentiek zijn, kunnen alle werken samen tientallen miljoenen euro's opbrengen.

Een bejaard koppel dat aan de Franse Côte d'Azur leeft, heeft ze aangeboden en wilde de werken laten authenticeren. Experts hebben vastgesteld dat het inderdaad om werk van Pablo Picasso gaat.

Maar de erfgenamen van de schilder hebben klacht ingediend tegen het koppel wegens heling van de kunstwerken, zo schrijft de Franse krant Libération.

Pierre Le Guennec, een gepensioneerde elektricien, zegt dat hij de meer dan tweehonderd werken van de in 1973 overleden Picasso heeft gekregen. Maar de familie stelt dat het onmogelijk is dat Picasso zo veel werken aan één persoon heeft geschonken. Volgens de familie gaat het om gestolen materiaal.

Pierre Le Guennec en Claude Picasso, zoon van de schilder, ontmoetten elkaar in september. Le Guennec wilde van Claude Picasso, die de erfenis beheert, certificaten verkrijgen die de echtheid van de werken bevestigen.

Het gaat om schilderijen, schetsboeken en tekeningen daterend tussen 1900 en 1932 voor een geschatte waarde van 60 miljoen euro.

Er zitten ondermeer negen collages in kubistische stijl in - geschat op 40 miljoen euro - en ondermeer een portret van Picasso's eerste echtgenote Olga.