Gemeenteraad Nieuwe school kost 2,2 miljoen euro

Kortessem - De gemeenteraad heeft het ontwerp voor het nieuwe schoolcomplex in Vliermaalroot goedgekeurd. Het gaat om 2,2 miljoen euro, exclusief btw. Op 4 december beslist het ‘Vlaams Agentschap Infrastructuur in het Onderwijs’ over subsidiëring. Bij de stemming onthielden de oppositiepartijen zich.

De oppositie had liever de afloop afgewacht van een klacht die recent door een studiebureau rond de aanbesteding van het ontwerp is ingediend bij de Raad van State.

Camille Cuyx (CD&V): “Dit zou de gemeente wel eens 25.000 euro kunnen kosten. We betreuren ook dat er vooraf bij de gemeenteraadsleden geen bevraging heeft plaatsgevonden. De toegang tot de nieuwe school, via de Fonteinstraat, blijft te smal. Daarenboven is er in de Fonteinstraat dringend nood aan een goed bereikbare parking. Dit kon allemaal wel worden gerealiseerd als de gebouwen van de aangrenzende hoeve door de gemeente niet waren doorverkocht aan een projectontwikkelaar.”

Volgens burgemeester Hugo Philtjens zou het afwachten van de uitspraak van de Raad van State de bouw van de nieuwe school onverantwoord vertragen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio