Burgemeester Moyaerts van Gingelom ook geïnteresseerd in job van Sleypen

Gingelom - Voor de opvolging van gedeputeerde Sylvain Sleypen duikt nu ook de naam van Charly Moyaerts op. De Gingelomse burgemeester overweegt een kandidatuur, “maar het is nog geen uitgemaakte zaak.”
Duygu Akdemir, Sven Lieten en Jean-Paul Peuskens stelden zich eerder al kandidaat bij de Limburgse sp.a-fractie. Diepenbekenaar Frank Keunen trok zich vorige week terug. Nu mag aan het lijstje van kandidaat-opvolgers voor gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen, die in januari opstapt, ook Charly Moyaerts toegevoegd worden.

Het gonsde de voorbije dagen van de geruchten: vele Gingelommenaren vroegen zich af of hun burgemeester kandidaat is voor de functie van gedeputeerde. “Het klopt dat ik er ernstig over nadenk, maar ik heb nog geen beslissing genomen”, geeft Charly Moyaerts toch toe.

Dilemma

Moyaerts zit naar eigen zeggen met een dilemma. “Als gedeputeerde zou ik heel wat kunnen doen voor Zuid-Limburg. Niemand kan ontkennen dat we hier altijd stiefmoederlijk worden behandeld. In de provinciale beleidsplannen van de voorbije jaren kan je weinig terugvinden ter ondersteuning of ontwikkeling van de streek.

Anderzijds ben ik graag burgemeester. Ik behaalde bij de vorige verkiezingen 33 procent van de stemmen. Dat is voor mij ook een teken dat de mensen me hier willen hebben. Ik ga me de komende dagen beraden, dan hak ik de knoop door.”

Charly Moyaerts is burgemeester van Gingelom sinds 2004. In de jaren ’90 was hij ook al twee jaar burgemeester en drie jaar waarnemend burgemeester. Sinds 2000 zetelt hij als provincieraadslid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio