Grand Canyon-pretpark ter grootte van Disneyland in Brunssum

Print
Grand Canyon-pretpark ter grootte van Disneyland in Brunssum

Grand Canyon-pretpark ter grootte van Disneyland in Brunssum

In het Nederlands-Limburgse Brunssum zijn er plannen voor een pretpark zo groot als Disneyland Parijs. “Rodeorijden, kanovaren op de Coloradorivier, van het uitzicht genieten vanaf de Grand Canyon en op de motor rijden door het stoffige, snikhete Arizona. Dit allemaal, maar dan in Brunssum", klinkt het.

Het attractiepark wordt zo’n 100 hectare groot, net zo groot als Disneyland Parijs. De ontwikkeling van het hele park zal ongeveer zeven jaar in beslag nemen en kost 800 miljoen euro. In 2014 moet het eerste deel van het park klaar zijn, ter waarde van 300 miljoen. De gemeente Brunssum legt al 450.000 euro in.

Initiatiefnemer van dit wilde plan is Jean Gelissen, eigenaar van het succesvolle attractiepark Toverland in Sevenum.

Het mega-attractiepark is volgens de initiatiefnemers slechts een schakel in een rij van zeven pretparken. Parken, geënt op de lijst met zeven wereldwonderen die de Amerikaanse tv-zender CNN ooit samenstelde.

Naast de Grand Canyon gaat het om het noorderlicht, de Victoriawatervallen, het Great Barrier Reef, de Mount Everest, de Parícutinvulkaan in Mexico en de Baai van Rio de Janeiro. Het is de bedoeling dat alle parken in een tijdspanne van 25 jaar worden gerealiseerd in de regio Parkstad. Het concept krijgt de naam Nature Wonder World.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio