Antwerp Giants winnen topper tegen Charleroi met 72-71

De Antwerp Giants blijven ongeslagen in eigen zaal. Na Oostende, Kuban werd nu de derde topper op rij gewonnen, van Charleroi. De Henegouwers werden zo voor de eerste keer verslagen in de competitie. Salah Mejri was de baas over Riddick en Santiago en was weer beslissend in deze superspannende wedstrijd.

ssimons

De Giants moesten het parket op zonder Randy Oveneke, wiens kraakbeen in de knie nog niet genezen was. Onder de borden kregen we het duel van de twin towers. Santiago kreeg al direct een bom van Mejri tegen, die iets later geblesseerd van het veld moest. Green had met bommen voor 6-10 gezorgd.

De thuisploeg kwam even terug tot aan 10-10 maar de Henegouwers stonden aan het einde van het eerste kwart met een zespuntenbonus (12-18) omdat de Antwerpse keyplayers Hopkins, Black en Wilson samen niet verder kwamen dan een 0 op 10 shotpercentage. Toen Mejri in het tweede kwart terug op het veld kwam, was het al 15-29 en dreigde even een afstraffing. Hopkins vond de juiste afstand en met de hulp van wilson knokten de jongens van Casteels zich terug in de match. Ruststand: 30-34.

Thriller

Wilson, met 7 punten op rij, bracht zijn ploeg terug op voorsprong (37-36 en 42-38). De Lotto Arena stond in vuur en vlam door een tweede bom en een dunk van Mejri maar Charleroi kraakte niet. Op het einde van kwart drie kon het nog alle kanten uit met een 49-47 op het bord.

Na een prachtig blockshot van Mejri op Santiago liep de thuisploeg 5 punten uit (54-49) maar Hill en Mallet antwoordden vanachter de boog; naar 56-59 met nog vijf minuten op de klok...

Een rebound, steals en punten van Black zorgden voor 66-61 met nog twee minuten te spelen. Sensatie toen een Charleroispeler na een fout totaal door het lint ging met een massale vechtpartij als gevolg. Hij werd dan ook volledig terecht uitgesloten bij een 71-66 stand.

Een grandioze flater van scheidsrechter bracht de bezoekers in balbezit en via vrijworpen op 71-70. Hill miste de beslissende vrijworp. De Giants wonnen alweer een thriller met 72-71.

GIANTS: HOPKINS 9, WILSON 19, BLACK 18, STRICKLAND 3, MEJRI 15, Moors 2, Brown 4, Vanderjonckheid 2

CHARLEROI: SANTIAGO 4, BROYLES 2, HAMILTON 3, GREENE 8, MALLET 14, Hill 21, Wright 11, Riddick 4, Iarochevitch 4

Ludo Hendrickx

Meer over Charleroi