Marathonkruiper stak geld goede doelen in eigen zak

Print
Marathonkruiper stak geld goede doelen in eigen zak

Marathonkruiper stak geld goede doelen in eigen zak

Daniël Schuddinck, beter bekend als de 'Marathonkruiper', heeft een half jaar cel gekregen. De man die zich letterlijk op handen en knieën inzette voor het goede doel, blijkt een fraudeur te zijn die zichzelf verrijkte met het geld.

De 60-jarige Ronsenaar zamelde in 2008 geld in voor het Kinderkankerfonds. Hij kroop heel Vlaanderen door en legde maar liefst 2.000 kilometer af. Een leugen, zo blijkt nu; wanneer niemand keek, zou de man in zijn auto of op een bus gestapt zijn. Het ingezamelde geld hield hij zelf.

Kosten

Het Kinderkankerfonds diende klacht in omdat het nooit een cent van Schuddinck ontving. Volgens zijn advocaat komt dat omdat er in het contract stond dat hij alles zou schenken, "na aftrek van kosten (overnachtingen, eten, schoenen etc)". Er zou niets zijn overgebleven.

Maar de rechtbank oordeelde dat Schuddinck het geld wel degelijk voor zichzelf hield. Misbruik van vertrouwen dus, goed voor een half jaar cel en 550 euro boete. Het Kinderkankerfonds krijgt 4.000 euro van Schuddinck.