Pedofiel dreigde met zelfmoord als hij geen naaktfoto's kreeg

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Tim D. vrijdag een opschorting gegeven voor de aanranding van de eerbaarheid van een 12-jarig meisje. De twintiger dreigde zelfmoord te plegen als ze geen naaktfoto zou doorsturen.

Het meisje had de beklaagde via chat leren kennen waar hij zich aanvankelijk voordeed als meisje. Eerst was hij vriendelijk, maar dan begon hij seksueel getinte berichten te sms'en en foto's van zijn geslachtsdeel door te sturen. Hij vroeg haar om een foto van haar schaamstreek en toen ze niet reageerde, dreigde hij met zelfmoord.

De vader van het meisje diende op 22 oktober 2008 klacht in tegen de beklaagde. Er werd een huiszoeking bij hem uitgevoerd en zijn gsm's, simkaarten en computer werden in beslag genomen. Daaruit bleek dat hij in de weken voordien met 26 minderjarige meisjes contact had gezocht via chat. Ook zij vertelden een gelijkaardig verhaal als het 12-jarige meisje.

Tim D. besefte dat wat hij gedaan had niet door de beugel kon. De rechtbank hield rekening met zijn blanco strafblad en gaf hem een opschorting. Dat betekent dat hij schuldig is, maar geen straf krijgt.