Argenta lanceert defensief pensioenspaarfonds

Print
Argenta lanceert defensief pensioenspaarfonds

Argenta lanceert defensief pensioenspaarfonds

De spaarbank Argenta gaat haar klanten nu ook een defensief pensioenspaarfonds aanbieden. Tot nog toe had ze alleen een fonds dat erg sterk de nadruk legde op aandelenbeleggingen.

In sterke beurstijden scoorde het pensioenfonds van Argenta altijd erg goed, maar in zwakke beursperiode was het even vaak het kneusje.

Daardoor is het fonds minder geschikt voor wie kort voor zijn pensioen staat. Een eventuele sterke tussentijdse daling van de beurzen is voor hen moeilijker op te vangen.

Om dat op te vangen, zet Argenta nu ook het Pensioenspaarfonds Defensive op. Dat belegt een groter deel van zijn vermogen in obligaties en zal daardoor minder schommelen. Hoogstens 40% zal nog geïnvesteerd worden in aandelen.

Klanten van Argenta die al aan pensioensparen deden via het klassieke fonds kunnen gratis overstappen op de defensieve formule.

Net als het klassieke fonds zal het beheer van het defensieve fonds worden uitbesteed aan Petercam. Ook andere banken bieden vaak meerdere formules van pensioensparen aan.

JVG