Gerechtsgebouw in Antwerpen, Tongeren en Gent doorzocht na valse bommelding

Print
Gerechtsgebouw in Antwerpen, Tongeren en Gent doorzocht na valse bommelding

Gerechtsgebouw in Antwerpen, Tongeren en Gent doorzocht na valse bommelding

Het hof van beroep in Antwerpen en het gerechtsgebouw van Tongeren zijn vrijdagvoormiddag ontruimd na een bommelding. Ook het hof van beroep in Gent werd doorzocht. Nergens werd er echter iets gevonden.

Het gerechtsgebouw van Tongeren op het Vrijthof werd ontruimd nadat in de voormiddag rond 9.30 uur een bommelding was binnengekomen bij de politie in Maasmechelen. De lokale politie kwam ter plaatse en doorzocht het gebouw. Er werd echter niets gevonden.

Ook het hof van beroep aan de Waalse Kaai in Antwerpen werd ontruimd nadat er omstreeks 9.15 uur een telefoontje binnenliep bij de 101-centrale in Hasselt. De oproep werd gemaakt vanuit een openbare telefooncel in Maasmechelen. Er gebeurde een sweeping in het gebouw in Antwerpen om te kijken of er ergens verdachte pakketten werden achtergelaten. Dat bleek echter niet het geval.

Bekijk ook deze vtm-video:

Gent

Ook het Gents hof van beroep werd vrijdag doorzocht. Bij de politie van Maasmechelen was er namelijk vanmorgen een telefoontje binnengekomen waarin ze zeiden dat er een bom zou ontploffen in een hof van beroep. Omdat er niet meer details gegeven werden, werd voor de zekerheid ook het hof aan het Koophandelsplein in Gent doorzocht. Ook hier bleef alles negatief.

Drugszaak

Het is al de tweede keer dit jaar dat het hof van beroep in Antwerpen ontruimd wordt. Dat gebeurde ook al op 26 februari. Ook toen kwam de bommelding uit Limburg, meer bepaald uit de politiezone Maasland. Het Antwerpse hof van beroep behandelt immers ook Limburgse zaken. Toeval of niet, maar op 26 februari stond ook dezelfde drugszaak op de agenda als vandaag.

De Tongerse procureur Rosette Vandenborne bevestigde dat het parket een onderzoek is opgestart. De lokale politie van Maasmechelen reed naar de telefooncel van waaruit de telefoontjes werden gepleegd, maar daar ontbrak elk spoor van de beller.

Foto: BFM