Gerechtsgebouw in Tongeren weer open na valse bommelding

Print

Gerechtsgebouw in Tongeren weer open na valse bommelding

Tongeren - Het gerechtsgebouw van Tongeren op het Vrijthof is omstreeks 11.15 uur opnieuw vrijgegeven. Er werd geen bom gevonden.

In de voormiddag kwam er omstreeks 9.30 uur een bommelding bij de politie van Maasmechelen binnen. Volgens de anonieme beller zou er een bom in een rechtbank van beroep ontploffen.

Daarop moesten alle aanwezigen het gebouw verlaten. Volgens rechtbankvoorzitter Patrick Dello zou het gaan om een 100-tal mensen die er werken en een 100-tal bezoekers. Er waren ook enkele gedetineerden. Zij werden ondergebracht in de jeugdrechtbank.

De lokale politie doorzocht vervolgens het gebouw. Er werd echter niets gevonden.

Bekijk ook deze vtm-video:

Antwerpen

Ook in Antwerpen is vanmorgen een gerechtsgebouw ontruimd na een valse bommelding. Omstreeks 9.15 uur belde een persoon naar de 101-centrale. Die maakte melding van een bom in het hof van beroep aan de Waalse Kaai.

De politie voerde een sweeping uit in het gebouw om te kijken of er verdachte pakketten werden achtergelaten. Dat bleek ook hier niet het geval te zijn.

De persoon die de oproep naar de 101-centrale maakte, belde vanuit een openbare telefooncel in Maasmechelen. Het is niet duidelijk of er een link is tussen de melding in Tongeren en de melding in Antwerpen.

Het is wel al de tweede keer dit jaar dat het hof van beroep in Antwerpen ontruimd wordt. Ook op 26 januari was er namelijk iemand die vanuit de politiezone Maasland melding maakte van een bom. Die dag stond dezelfde drugszaak op de agenda als vandaag.

Gent

Ook het Gents hof van beroep werd vrijdag nog doorzocht. De persoon die vanmorgen naar de politie van Maasmechelen belde zei dat er een bom zou ontploffen in een hof van beroep. Omdat er niet meer details gegeven werden, werd voor de zekerheid ook het hof aan het Koophandelsplein in Gent doorzocht. Ook hier bleef alles negatief.

De Tongerse procureur Rosette Vandenborne bevestigde dat het parket een onderzoek is opgestart. De lokale politie van Maasmechelen reed naar de telefooncel van waaruit de telefoontjes werden gepleegd, maar daar ontbrak elk spoor van de beller.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio