Forfaitzege voor KV Mechelen na afgelaste match in Eupen?

Print
Forfaitzege voor KV Mechelen na afgelaste match in Eupen?

Forfaitzege voor KV Mechelen na afgelaste match in Eupen?

Het Sportcomité buigt zich op 30 november over de afgelasting van Eupen - KV Mechelen. Volgens een nieuw bondsreglement leidt elke afgelasting tot een 0-5 nederlaag, tenzij de thuisclub kan bewijzen dat er uitzonderlijke omstandigheden in het spel waren.

Eupen - KV Mechelen werd vorige zaterdag wegens de overvloedige regenval afgelast. Anderhalf uur voor de aftrap oordeelde ref Flament dat het speelveld onbespeelbaar was - een oordeel dat door beide clubs beaamd werd - en de Kalendercommissie verschoof het duel intussen naar dinsdag 14 december.

De vorige jaren zou de zaak daarmee van de baan zijn geweest, maar sinds dit seizoen is een nieuw, veel strenger, bondsreglement van kracht. De thuisclub moet er letterlijk alles aan doen om de wedstrijd te laten doorgaan - vandaar de verplichte aanleg van veldverwarming, drainage en besproeiing - zodat ze in geval van een afgelasting een forfaitnederlaag krijgt aangesmeerd.

Uitzonderlijke omstandigheden

Alleen als ze kan bewijzen dat er uitzonderlijke omstandigheden in het spel waren, kan die 0-5 worden afgewend. Gisteren boog de juridische commissie van de Profliga zich over de te volgen procedure in deze zaak.

Even later riep het Sportcomité Eupen op om op 30 november voor de bond te verschijnen. De Duitstalige club zal daar moeten aantonen dat de drainage van het heraangelegde veld perfect werkt. Hoewel er vorig weekend zeker sprake was van overvloedige regenval, was Eupen - KV Mechelen de enige eersteklassewedstrijd die afgelast werd.