D'Ieteren splitst aandeel in tien

Print
D'Ieteren splitst aandeel in tien

D'Ieteren splitst aandeel in tien

De beursgenoteerde autogroep D'Ieteren gaat zijn aandeel in tien splitsen. Daarbij wordt ook een einde gemaakt aan de effecten aan toonder. Intussen maakt de invoerder van Volkswagen, Audi en Skoda in ons land ook bekend dat het voor dit jaar betere resultaten verwacht dan eerst aangekondigd.

Een aandeel van D'Ieteren kost momenteel zowat 421 euro op Euronext Brussel. Dat is veel, wat een aantal beleggers doet afhaken. Daarom gaat het bedrijf elke titel nu in tien splitsen. Voor elk huidig aandeel krijgt men tien nieuwe. Die zijn dan per stuk tien keer minder waard zodat de totale waarde toch ongewijzigd blijft. Maar de lagere waarde laat wel een vlottere verhandeling op de beurs toe.

Bij die operatie komt meteen een einde aan de aandelen aan toonder. Sinds enkele jaren mogen geen nieuwe aandelen meer fysiek worden afgeleverd in ons land. Ze moeten nu direct worden ingeschreven op een effectenrekening bij een bank.

Vooruitzichten

Intussen publiceert het bedrijf wel betere vooruitzichten. Voor het hele jaar verwacht het nu een stijging van de opbrengst uit zijn dagelijkse activiteiten (voor belastingen) met 30% in vergelijking met 2009. tot nog toe ging het uit van "meer dan 25%".

In de autodistributie profiteerde D'Ieteren van een dubbel voordeel: er werden globaal meer auto's verkocht in ons land en de merken van het bedrijf namen daarin een groter aandeel in. Van elke 100 auto's die in ons land worden ingeschreven, passeerden er dit jaar 19,87 in Elsene. In het derde kwartaal ging het zelfs om 20,03. Voor het hele jaar verwacht D'Ieteren een marktaandeel van 20%. De stijging zorgt ervoor dat D'Ieteren in deze divisie zijn omzet in de eerste negen maanden met 11,8% zag aantrekken.

Ook het dochterbedrijf Belron - dat bij ons bekend is onder de merknaam Carglass - zag zijn activiteiten aantrekken. Hier ging het verkoopcijfer met 15,9% de hoogte in.

Bij het andere dochterbedrijf Avis Europe, dat zich toelegt op verhuren van wagens voor korte periodes, stegen de inkomsten voor de vier maanden tot oktober met 4,5%.

JVG