Hinault ziet Gilbert al schitteren in Tour 2012

Print
Hinault ziet Gilbert al schitteren in Tour 2012

Hinault ziet Gilbert al schitteren in Tour 2012

Bernard Hinault vindt Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) een fantastisch renner. Volgens de vijfvoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk zou de Flandrien van het Jaar zelfs "meer dan een bijrol" kunnen spelen in de Tour.

De Fransman meent dat de Tour van 2012, met start in Luik, zeker is weggelegd voor Big Phil. "Hij heeft daar zeker iets te zoeken. Gilbert zal het dan vooral moeten hebben van bijvoorbeeld een ontsnapping die tien minuten ver draagt." Le Blaireau beseft dat dit geen makkelijke onderneming zal worden. In het hooggebergte moet Gilbert wel zeker het onderspit delven tegen kanjers als Alberto Contador en Andy Schleck.

Kort na zijn verkiezing tot Flandrien van het Jaar gaf Gilbert zelf aan te dromen van een mooi klassement in een grote ronde. De Waal meent wel dat hij hiervoor enkele kilo's zal moeten vermageren.

Hinault is tot slot van mening dat Jurgen Van den Broeck zeker zal kunnen bevestigen in de Tour volgend jaar. "Er is geen enkele reden waarom hij niet zou vooruitgaan. Maar het zal ook afhangen van wie er nog meedoet."

Of de Ronde van Frankrijk anno 2012 ook in Vlaanderen een finish zal krijgen, is nog niet duidelijk.