"Politie neemt verwarde man voor pedofiel"

Print
"Politie neemt verwarde man voor pedofiel"

Politie neemt verwarde man voor pedofiel

Een gehandicapte man uit het Oost-Vlaamse Ninove is voor zijn deur door de politie opgepakt omdat hij zich vreemd gedroeg voor een schoolpoort. Nadien werd hij naar verluidt gedwongen om te bekennen dat hij een pedofiel was. De burgemeester en de familieleden reageren verontwaardigd.

Patrick D'Haese (66) kan nog heel moeilijk praten. Enkele jaren geleden werd hij namelijk getroffen door een drievoudige hersentrombose, waardoor hij ook deels verlamd is.

Vorige week stond de zestiger voor de deur van het appartementsgebouw waarin hij woont, toevallig tegenover een schoolpoort. Hij wilde er een parkeerplaats vrij houden voor zijn logopediste.

Bepaalde mensen roken echter onraad. Ze vermoedden dat de man aan het gluren was naar de kinderen van een middelbare school. Uiteindelijk kwamen vier agenten aangestormd en die pakten de D'Haese op. Diens vrouw keek huilend toe.

Angstaanvallen

Op het commissariaat zou de zestiger volgens een krant van Corelio gedwongen zijn om te bekennen dat hij pedofiel was. Pas later kregen de agenten door dat het om een misverstand ging.

De man met het hersenletsel kampt met angstaanvallen en hartritmestoornissen sinds hij publiekelijk werd vernederd.

De familie van de zestiger heeft klacht ingediend tegen de agenten, bij de politie van Gooik en bij het Comité P.