Sterrenkok ontwikkelt frituursnack met savooiekool

Vanaf deze week kan u in sommige frituren uw tanden zetten in de Savwa, de eerste gastronomische frituursnack in België. Bedenker is chefkok Wouter Keersmaekers van het sterrenrestaurant De Schone van Boskoop in Boechout. De reacties zijn bijzonder lovend en daarom zal de Savwa volgende zomer op alle grote muziekfestivals verkrijgbaar zijn.

kscherpenberg

Wouter Keersmaekers is peter van de Week van de Smaak en wilde vanuit die positie iets doen om gastronomie naar een breed publiek te trekken. Op de culinaire ladder staan sterrenrestaurants helemaal bovenaan en frituren op de onderste tree. De Savwa moet beide werelden dichter bij elkaar brengen.

"De snacks die vandaag in de koeltoog van een frituur liggen, zijn gemaakt van slachtafval. Er zit nog maar heel weinig vlees in. De Savwa bestaat bijna uitsluitend uit echt vlees - varken en kip - en een beetje savooiekool. De worst wordt op smaak gebracht door natuurlijke producten zoals spek, mosterd en kaas. Ik wil dat de mensen weer de smaak van een echt product leren kennen, in plaats van die chemische trash."

De Savwa is in ons land te koop in de meer dan 180 frituren met het Best Frit-label en kost 2,50 euro.

RD

Niet te missen