Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print
Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 12 november 19u30

Zaterdag wordt zeker in het zuiden van de provincie een regendag. De laatste computerprognoses geven aan dat het in het noorden voormiddag minder nat zou kunnen worden, maar het is een kwestie van kilometers.

Namiddag zal het overal weer hard regenen. De grote neerslagsommen kunnen er in combinatie met de reeds verzadigde bodem voor zorgen dat in Limburg lokaal wateroverlast kan ontstaan. Het blijft wel zacht met maxima rond 13°C. We komen net in een zone met minder wind terecht.

Ook zondag kan er nog een hele poos regen vallen. De temperaturen blijven aan de hoge kant met minima rond 11°C en maxima tot 12°C. De wind waait voormiddag matig uit het zuidwesten maar zal namiddag opnieuw sterk afzwakken.

Maandag blijft het dan overal in Limburg nog eens een hele dag droog met afwisselend zon en wolken. De temperaturen leveren dan wel enkele graden in met nog minima rond 5°C en maxima tot 10°C. Dit zijn perfect normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het westen en zwakt in de namiddag af van matig tot zwak van kacht.

Dinsdag kan er eerst mist voorkomen. Daarna krijgen we opnieuw afwisselend opklaringen en wolkenvelden en het blijft overal droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond +2°C en namiddag wordt het zo'n 9°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

Woensdag liggen de minima rond het vriespunt en ook overdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 7 a 8°C. Het blijft echter droog met soms mooie opklaringen en er waait dan een wakke tot matige zuidoostenwind.

Ruben Weytjens

Niet te missen