Kapelse schipper vermist

Print
Lucien De Caluwaert, de kapitein van de sleepboot die donderdag kapseisde op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, is nog steeds niet gevonden. Mogelijk bevindt hij zich nog in het schip, maar de bergers gaan ervan uit dat hij niet meer leeft.

De Fairplay 22 raakte op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland in de problemen. De sleepboot trok de ferry Stena Britannica van Stena Line binnen toen het om nog onduidelijke redenen mis ging.

Na het kapseizen konden drie opvarenden onmiddellijk gered worden. Het ging om twee Nederlanders en een Pool. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Vervolgens spoelde het levenloze lichaam van een Poolse machinist aan op het strand van 's-Gravenzande.

Donderdagavond, rond kwart voor acht, kreeg de familie van de Belgische kapitein het nieuws dat de sleepboot gekapseisd was. Lucien De Caluwaert woont op de Hoevensebaan in Kapellen en heeft een zoon van 22.

Donderdagavond rond kwart voor acht kreeg de familie van de kapitein het nieuws dat de sleepboot gekapseisd was. Lucien De Caluwaert woont op de Hoevensebaan in Kapellen en heeft een zoon van 22.

Roland Haentjens - Beeld: RTV