Ouders van Younes beschuldigd van doodslag

Print

Ouders van Younes beschuldigd van doodslag

Mohamed Jratlou (69) en Naïma Jratlou (43), de ouders van het vermoorde jongetje Younes, zijn vrijdag voor de raadkamer van Doornik verschenen. Hun aanhouding is verlengd. Het gerecht verdenkt ze van doodslag op hun zoon.

Xavier Magnée, de advocaat van de vader van Younes, kondigde achteraf aan dat hij in beroep gaat tegen de verlenging. "We tekenen maandag beroep aan bij het hof van beroep van Bergen."

"Ik blijf ervan overtuigd dat het overdreven is de feiten als doodslag te kwalificeren. Hoe kan men denken dat de ouders van een Marokkaanse gezin met twee prachtige zoontjes zich zelfs maar zouden kunnen voorstellen dat ze een van hun kinderen zouden vermoorden?" Dat van doodslag gesproken wordt, wijst volgens de advocaat op "de zwakheid van de argumenten" van het parket.

Maandagnamiddag voerde de gerechtelijke politie een huiszoeking uit bij de ouders van de 4-jarige Younes. Dinsdag moesten de vader en de moeder voor de onderzoeksrechter verschijnen. Achteraf werden ze beiden aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De vader wordt vastgehouden in de gevangenis van Doornik. De moeder zit in de gevangenis van Bergen.

Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 uit zijn ouderlijke huis in Le Bizet, een deelgemeente van Komen in Henegouwen.

Speurders troffen twee weken later het levenloze lichaam van het jongetje aan in de Leie. Uit de autopsie bleek dat hij al overleden was voor hij in het water belandde.