38 nieuwe huizen in Eisderbos

Print
Maasmechelen - Maaslands Huis heeft de bouw van 26 nieuwe woningen in de wijk Eisderbos in Maasmechelen gegund. Voorzitter Noël Deckers bevestigt dat er nog een bouwaanvraag loopt voor twaalf extra woningen, die meteen mee zullen gebouwd worden.

In Veldwezelt werd de bouw van zes woningen toegewezen. Daarnaast zijn door Maaslands Huis drie renovatiedossiers goedgekeurd voor meer dan 400 woningen in de wijken Sint-Servaas en Kersenweide in Lanaken en de wijk Vrijhei in Maasmechelen.

“De totale investering: meer dan twaalf miljoen euro. Alle werken zullen binnen de drie maanden aangevat worden”, weet voorzitter Deckers. “De gunning in Eisderbos past in een plan om de woonwijk volledig te renoveren. Er worden zeven woningen openbaar verkocht.

Een aantal leegstaande huizen in eigendom van Maaslands Huis wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Het oorspronkelijk karakter van de wijk blijft behouden, maar de nieuwe woningen voldoen aan de huidige kwaliteitseisen inzake energie en uitrusting. In een volgende fase worden ook de oude appartementen in de wijk gerenoveerd.”

Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis: “Het verbeteren van onze woningen tot een lager energiegebruik is een prioriteit. Dit is zo voor de nieuw gebouwde, maar ook voor de oude, bestaande woningen.

We hebben een isolatieproject met Stebo uitgevoerd in een 40-tal woningen in de wijk Mariahof in Maasmechelen. We hebben net drie dossiers goedgekeurd voor het plaatsen van dubbel glas en vervangen van buitenschrijnwerk in de wijken Sint-Servaas en Kersenweide en Vrijhei in Maasmechelen. We bouwen nu vijf passiefwoningen en zeventien lage-energiewoningen aan de Oude Baan in Lanklaar.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio