Antwerpenaar krijgt 18 maanden cel voor zinloos geweld

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Stieven V. (25) vrijdag veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf en 275 euro boete. Hij was eind vorig jaar een volslagen onbekende 'zomaar' te lijf gegaan op straat en had hem verschillende messteken toegebracht.

Marc B. wandelde op 13 december 2009 rond 3.30 uur door de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen toen hij plots werd aangevallen door een man met een mes. Hij stak Marc B. in de buik en in de zij en verwondde hem ook aan het hoofd. Twee getuigen kwamen tussenbeide en konden erger voorkomen.

Marc B. lag drie dagen in het ziekenhuis en was daarna nog dertig dagen arbeidsongeschikt. Hij verklaarde dat hij de man niet kende en dat die hem zonder reden te lijf was gegaan. Ook Stieven V. kon niet meteen verklaren waarom hij Marc B. had aangevallen. Hij zei dat hij te veel gedronken had op de kerstmarkt en wist nog vaag dat een man hem daar had lastig gevallen.

Het openbaar ministerie had drie jaar effectief gevorderd wegens poging tot doodslag, maar de rechtbank vond het niet bewezen dat de beklaagde Marc B. had willen doden. De feiten werden daarom geherkwalificeerd naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Stieven V. moet zich van de rechter wel laten behandelen voor zijn alcoholprobleem en moet het slachtoffer ruim 2.600 euro schadevergoeding betalen.