Uitbater van 'drugs-supermarkt' vergroot assortiment

Print
Neerpelt - De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag een notoir drugsdealer (39) uit Neerpelt tot een celstraf van twee jaar en half en een boete van 5.500 euro. In maart en juli vorig jaar kreeg hij reeds celstraffen van anderhalf en twee jaar. Toen beschreef de procureur de handelsactiviteit van de man als een 'drugs-supermarkt'.

Nu blijkt dat de dealer intussen ook heroïne aan zijn assortiment toevoegde. "De klanten liepen thuis de deur plat", aldus de Neerpeltenaar. De jongste drugsvondst bij de hardleerse dealer dateert van juli dit jaar. Het parket van Turnhout was erachter gekomen dat de Neerpeltenaar zo'n twintigtal drugsgebruikers bevoorraadde sinds hij in juni was vrijgelaten.

Een huiszoeking bevestigde dat. Er werd een doos gevonden, omwikkeld met tape. De doos was duidelijk een tijdlang begraven geweest, vermoedelijk in de periode dat de dealer in de gevangenis zat. Naast één kilo speed, enkele flesjes vloeibare xtc en 20 gram heroïne bevatte de snoepjestrommel ook een prijslijst en de namen van klanten met een uitstaande drugsschuld.

Volgens zijn advocaat zou de dealer op de dool zijn geraakt na een echtscheiding. Hij kampt ook met zware financiële problemen. Zijn veroordelingen hebben hem immers nog dieper in de schulden gedreven. En het vonnis van vrijdag maakt de put nog een flink eind dieper. De rechters hebben immers het 'illegaal vermogensvoordeel', zeg maar de winst uit de drugshandel, die op bijna 7.500 euro wordt geraamd, verbeurd verklaard.

De Neerpeltenaar krijgt nu een rekening van in totaal 13.400 euro gepresenteerd. "Wie niet horen wil, moet voelen", oordeelden de rechters.

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio