Half jaar cel voor gedetineerde die Hasseltse cipier verwondt

Print
Half jaar cel voor gedetineerde die Hasseltse cipier verwondt

Half jaar cel voor gedetineerde die Hasseltse cipier verwondt

Hasselt - Een jonge inwoner van Hechtel-Eksel (24) die in januari 2008 bij een incident in de gevangenis een vrouwelijke cipier verwondde, is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een celstraf van zes maanden en een boete van 550 euro veroordeeld.

De feiten gebeurden tijdens een woelig weekeinde in de Hasseltse strafinrichting. De jongeman maakte zich boos omdat zijn moeder en zijn zus niet de kans kregen om zowel hem als zijn broer te bezoeken.

De beelden van een bewakingscamera bevestigen dat hij de vrouwelijke cipier naar achteren heeft getrokken, waardoor ze haar evenwicht verloor, ten val kwam en met haar hoofd hard tegen een muur terechtkwam. Het slachtoffer verloor even het bewustzijn. De vrouw verbleef vier dagen in het ziekenhuis en zou een beperkte blijvende arbeidsongeschiktheid hebben opgelopen.

De gedetineerde houdt vol dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om de cipier te kwetsen. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf, maar de rechters oordeelden dat in dit geval een effectieve gevangenisstraf zich opdrong.

De magistraten zagen trouwens maar één verzachtende omstandigheid: de jeugdige leeftijd van de beklaagde. Die kreeg meteen ook de rekening toegestopt: het kostenplaatje beloopt op dit ogenblik al bijna 25.500 euro. Het gaat om de boete, de gerechtskosten en de schadevergoeding voor het slachtoffer.

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio