Bestuurder (30) zwaargewond na verkeersagressie in Antwerpen

Print
Bestuurder (30) zwaargewond na verkeersagressie in Antwerpen

Bestuurder (30) zwaargewond na verkeersagressie in Antwerpen

Een 30-jarige Antwerpenaar is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een geval van verkeersagressie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Dat meldt de lokale politie.

Het slachtoffer reed er om 13.50 uur in de richting van het centrum. De man wilde links afslaan, maar moest voorrang verlenen aan een tram die over de vrije bedding reed. De bestuurder van de wagen achter hem werd ongeduldig, begon te toeteren en deed teken dat hij verder moest rijden. Vervolgens stapte de agressieve man uit, opende hij het portier van de auto van het slachtoffer en gaf hem een zware slag op het hoofd. De dader ging er vervolgens met zijn wagen vandoor.

Het slachtoffer wilde de nummerplaat van diens voortuig noteren en zette daarom de achtervolging in. Toen de bestuurder en de passagier dat doorkregen, stopten ze opnieuw en stapten ze beiden uit. Eén van de mannen haalde een glazen fles boven en gooide die door het raam van de deur van de bestuurder. De fles kwam in het gezicht van het slachtoffer terecht.

Het slachtoffer wilde de daders nog volgen, maar merkte dat hij hevig bloedde. Hij slaagde erin om op eigen krachten naar het Stuivenbergziekenhuis te rijden. Daar stelden dokters vast dat hij ernstige verwondingen had aan het hoofd. Eén van zijn oren was deels afgescheurd en de man had erg veel bloed verloren.

Op basis van zijn verklaringen slaagde de politie erin om de identiteit van zijn belager te achterhalen. De dader wordt nu opgespoord.

(Archieffoto: AZ Stuivenberg)