Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update vrijdag 12 november 14u

Vanmiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden. Voor 18u kan er af en toe al wat lichte regen vallen, maar het gaat pas daarna flink doorregenen. Het is wel zacht met maxima rond 12°C.

Er waait meestal een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag wordt zeker in het zuiden van de provincie een regendag, maar de laatste computerprognoses geven aan dat het in het noorden minder nat zou kunnen worden dan aanvankelijk verwacht werd. De meeste regen is nu namelijk voorzien voor het zuiden van ons land, waar de komende 48u mogelijk tot een normale maandhoeveelheid regenwater kan vallen. Toch kan er vanwege de met water verzadigde bodem lokaal ook in Limburg wateroverlast voorkomen. Het wordt opnieuw vrij onstuimig met een 4 a 5 Beaufort uit het zuidwesten maar het blijft wel zacht met maxima rond 13 a 14°C.

Ook zondag kan er nog een hele poos regen vallen. De temperaturen blijven aan de hoge kant met minima rond 10°C en maxima tot 12°C. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Maandag blijft het dan overal in Limburg nog eens een hele dag droog met afwisselend zon en wolken. De temperaturen leveren dan wel enkele graden in met nog minima rond 5°C en maxima tot 10°C. Dit zijn perfect normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het westen en zwakt in de namiddag af van matig tot zwak van kacht.

Dinsdag kan er eerst mist voorkomen. Daarna krijgen we opnieuw afwisselend opklaringen en wolkenvelden en het blijft overal droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond +2°C en namiddag wordt het zo'n 9°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

Woensdag/strong> liggen de minima rond het vriespunt en ook overdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 7 a 8°C. Het blijft echter droog met soms mooie opklaringen en er waait dan een wakke tot matige zuidoostenwind.

Ruben Weytjens

Niet te missen