Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update vrijdag 12 november 14u

Vanmiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden. Voor 18u kan er af en toe al wat lichte regen vallen, maar het gaat pas daarna flink doorregenen. Het is wel zacht met maxima rond 12°C.

Er waait meestal een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag wordt zeker in het zuiden van de provincie een regendag, maar de laatste computerprognoses geven aan dat het in het noorden minder nat zou kunnen worden dan aanvankelijk verwacht werd. De meeste regen is nu namelijk voorzien voor het zuiden van ons land, waar de komende 48u mogelijk tot een normale maandhoeveelheid regenwater kan vallen. Toch kan er vanwege de met water verzadigde bodem lokaal ook in Limburg wateroverlast voorkomen. Het wordt opnieuw vrij onstuimig met een 4 a 5 Beaufort uit het zuidwesten maar het blijft wel zacht met maxima rond 13 a 14°C.

Ook zondag kan er nog een hele poos regen vallen. De temperaturen blijven aan de hoge kant met minima rond 10°C en maxima tot 12°C. De gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar bedraagt 4-5°C voor de minima en 10-11°C voor de maxima. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Begin volgende week zakken de minima naar waardes tussen +2 en +4°C en de maxima komen tussen +8 en +10°C uit. Het wordt dan licht wisselvallig met af en toe wat regen of een bui maar dus ook langdurig droge perioden. De wind blijft matig uit het zuidwesten waaien.

Ruben Weytjens

Niet te missen