Nigeriaan en Deen in beeld bij Racing Genk

Print
Nigeriaan en Deen in beeld bij Racing Genk

Nigeriaan en Deen in beeld bij Racing Genk

Wordt de zoektocht van Racing Genk naar een spits en een linkermiddenvelder eerstdaags afgerond? Het zou kunnen. De onderhandelingen met twee kanshebbers schieten in elk geval op.

Eerst en vooral is er de 20-jarige spits Kennedy Nwanganga, die dinsdag op Sclessin werd gespot. Nwanganga is een Nigeriaan, die in eigen land zijn opleiding genoot bij Enyimba International FC, Heartland FC en NAF Rockets FC. In februari 2009 streek hij neer in Finland, bij Inter Turku.

In 43 competitiematchen in de Veikkausliiga maakte hij tot nu toe 8 goals in 43 matchen. In de zomer van 2009 stond hij zelfs even in de belangstelling van Inter Milaan.

Absalonsen

Tweede Genkie in spe is de 25-jarige Deen Johan Absalonsen van Odense BK. Absalonsen speelde in het verleden bij achtereenvolgens Flemlöse, Glamsbjerg, B1913 en Bröndby IF.

Sinds 2006 zit hij bij Odense, waar hij in 154 wedstrijden 25 keer scoorde. Hij heeft ook twee vriendschappelijke interlands op zijn palmares staan: Zuid-Korea en de Verenigde Staten in november 2009. Volgens Per Frimann, ex-Anderlecht, is het "een hele goeie speler". "Ik zou hem onmiddellijk pakken. Hij is linksvoetig en rendeert het best in een 4-3-3."

RCo