Vettel wil Webber aan wereldtitel helpen

Print
Vettel wil Webber aan wereldtitel helpen

Vettel wil Webber aan wereldtitel helpen

Volgende zondag weten we eindelijk wie Jenson Button zal opvolgen als wereldkampioen Formule 1. Fernando Alonso (Ferrari) of Mark Webber (Red Bull) zal een champagnefles mogen laten knallen in Abu Dhabi. Sebastian Vettel laat alvast blijken dat hij zijn Australische ploegmaat een handje wil helpen.

Als Alonso zondag op het circuit van Yas Marina zondag bij de eerste twee eindigt, is hij zeker van een derde wereldtitel. In het WK-klassement heeft de Spanjaard een bonus van acht punten op Webber. Als Alonso derde wordt, moet Webber zelfs winnen.

In het voorbije seizoen heeft het niet al te best geboterd tussen de Australiër en Vettel. Hun Oostenrijkse werkgever, Red Bull, liet eerder al verstaan geen teamorders te zullen toepassen, maar de jonge Duitser is niet dom.

"Ik denk dat de stand van zaken erg duidelijk is. Als zich in de race bepaalde situaties voordoen, dan weten we wat ons te doen staat omdat we voor een team rijden. Eerder dit seizoen kozen we geen goede oplossingen en dat mag niet nog een keer gebeuren."

Ook Vettel en Hamilton kunnen zondag nog de wereldtitel grijpen, maar die kans is eerder klein.

Red Bull verzekerde zich vorige zondag al van de constructeurstitel.

WK-klassement:

1.F.Alonso (Spa-Ferrari) 246 ptn
2.M.Webber (Aus-Red Bull) 238
3.S.Vettel (Dui-Red Bull) 231
4.L.Hamilton (GBr-McLaren) 222
5.J.Button (GBr-McLaren) 199