Eerste deel laatste Harry Potter-film in wereldpremière

Print
Eerste deel laatste Harry Potter-film in wereldpremière

Eerste deel laatste Harry Potter-film in wereldpremière

In Londen is donderdagavond het eerste deel van "Harry Potter and the deathly hallows" in wereldpremière gegaan. Duizenden fans maakten hun opwachting op Leicester Square ondanks het gure weer. Ze werden echter wel beloond. De jonge sterren Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint waren namelijk ook van de partij. Ook schrijfster J.K.Rowling mocht uiteraard niet ontbreken.

Radcliffe wandelde over de rode loper met gemengde gevoelens. "Het is het einde van een tijdperk", zei hij aan de pers. "Toen we de opnames eerder dit jaar beëindigden, moest iedereen huilen". Wel wil de acteur die al jaren de tovenaarsleerling speelt, nu voornamelijk denken aan de toekomst en dus aan nieuw werk.

Emma Watson, Hermione, stal de show door met een opvallend zwart jurkje voor de dag te komen. Ze zei dat het voelde alsof haar pensioen was aangebroken.

Tegenspeler Rupert Grint is blij dat de Potter-saga er bijna op zit. "Het is geweldig om opnieuw een gevoel van vrijheid te hebben. Potter neemt je leven over, het is leuk weer je eigen ding te kunnen doen", klonk het.

Rowling benadrukte dat ze momenteel niet aan een achtste boek werkt, maar sloot de mogelijkheid om het ooit te doen zeker niet uit.