Limburgse brandweerkorpsen bereiden zich voor op eventuele wateroverlast

Print
Limburgse brandweerkorpsen bereiden zich voor op eventuele wateroverlast

Limburgse brandweerkorpsen bereiden zich voor op eventuele wateroverlast

Net als elders in het land heeft ook Limburg al te kampen met stormschade. De hevige windstoten hebben tot nu toe vooral veel materiële schade veroorzaakt. In Opglabbeek raakten enkele kampeerders wel gewond nadat een boom op een caravan was gevallen. Ondertussen nemen ook enkele Limburgse gemeenten hun voorzorgen voor eventuele wateroverlast.

Op het recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek beschadigde een omgewaaide es donderdagnamiddag twee stacaravans, een voortent en een tuinhuisje. Twee gasten die op de camping verbleven en op de rijweg tussen de caravans wandelden, moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

Lees: www.overstromingsvoorspeller.be.

Een omgewaaide boom rukte in Gingelom dan weer elektriciteitskabels af en in Sint-Truiden waaide een gedeelte van een dak weg. Ook het dag van de kerk van Kiewit (Hasselt) raakte beschadigd door het stormweer. In Ham ten slotte blies de wind de schoorsteen van een huis.

Vandaag en tijdens het weekend blijft het nat en winderig. Vooral in de Vlaamse Ardennen en in het Pajottenland wordt wateroverlast verwacht, maar in Maaseik is de brandweer alvast zandzakjes aan het vullen. Op deze manier maakt het korps zich klaar voor de eventuele noodoproepen. Ook in Heusden-Zolder en in Bree hebben enkele ongeruste inwoners vandaag zandzakjes gehaald bij de brandweer.

Lees ook: "Wateroverlast vanaf zaterdagochtend".

Hebt u al schade geleden door het stormweer van gisteren of vandaag? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Ook foto's zijn altijd welkom. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.

Kampeerders gewond door vallende es


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio