Belgische kapitein vermist na omslaan sleepboot

Print
Belgische kapitein vermist na omslaan sleepboot

Belgische kapitein vermist na omslaan sleepboot

Voor de Nederlandse kust is donderdagmiddag een sleepboot omgeslagen. De Belgische kapitein is nog steeds vermist. Vannacht spoelde het levenloze lichaam van de Poolse machinist aan op het strand van 's-Gravenzande.

De Fairplay 22 raakte op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland in de problemen. De sleepboot trok de ferry Stena Britannica van Stena Line binnen toen het om nog onduidelijke redenen mis ging.

Na het kapseizen konden drie opvarenden onmiddellijk gered worden. Het ging om twee Nederlanders en een Pool. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

De reddingsactie verloopt echter moeizaam door het slechte weer. De Belgische kapitein zit mogelijk nog vast in het schip.

Voordat duikers het omgeslagen schip binnen kunnen gaan, dient de Fairplay gestabiliseerd te worden met een drijvende kraan. Door de harde wind is het zeer lastig om de sleepboot met kabels stabiel te krijgen.

Deskundigen besloten de Fairplay naar rustiger vaarwater te slepen, omdat de wind draaide en in kracht toenam. Hierdoor werd de locatie te onveilig voor de reddingswerkers.