Kampeerders gewond door vallende es

Donderdagmiddag rond 16.45 uur is door een felle windstoot op recreatieoord Wilhelm Tell een es omgewaaid. De boom beschadigde twee stacaravans, een voortent en een tuinhuisje. Ook twee gasten die op het recreatieoord verbleven, een 28-jarige man uit Boom en een 41-jarige Turnhoutenaar, raakten gewond. Ze wandelden op de rijweg tussen de caravans en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

De twee beschadigde caravans waren niet bezet. “De twee gasten, die hier regelmatig in hun stacaravan verblijven, waren gisteren aangekomen” vertelt Lode Nulmans, bestuurder van Wilhelm Tell. “Ze wandelden net voorbij en werden door de takken van de vallende boom geraakt. Hoe ernstig ze gewond zijn, is op dit moment nog niet duidelijk.” Lode Nulmans denkt dat een windstoot de ellende veroorzaakte. De omgewaaide boom is een gezonde es, ongeveer 15 meter lang, met drie stevige stammen.

“Groen is een van onze troeven. We voeren regelmatig controles en snoeiwerken uit, uit voorzorg. Maar tegen uitzonderlijke krachten is zelfs geen gezonde boom opgewassen.” De Nederlandse eigenaars van de twee beschadigde caravans zijn door Lode zelf verwittigd. De brandweer van Genk kwam ter plaatse om de omgewaaide boom te verwijderen.


RDr