Te veel bacteriën in leidingwater van Salvator

Print
Hasselt - Patiënten in campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis moeten sinds woensdagmiddag flessenwater gebruiken om hun tanden te poetsen. Ook douchen mag niet. Oorzaak is een verhoogde bacteriële waarde in het leidingwater, die werd vastgesteld aan de reservoirs net buiten het ziekenhuis.

Het is nog niet duidelijk waar de besmetting vandaan komt. Tussentijdse stalen binnen de leidingen van het ziekenhuis, toonden gisteren geen abnormale waarden aan. Het ziekenhuis nam wel meteen voorzorgsmaatregelen om ziektes bij patiënten te voorkomen. Het houdt op geregelde tijdstippen kwaliteitscontroles van het leidingwater van alle campussen.

“Al het water dat in onze ziekenhuisleidingen komt, krijgt net voor het binnenkomen een laatste zuivering. Het is op die plaats dat de verhoogde bacteriële waarde is vastgesteld”, legt communicatiemanager Luc Colla uit.

“Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Dat wordt nog onderzocht. Het is zelfs mogelijk dat er een foute staalname is gebeurd en dat er niets aan de hand is. De tussentijdse resultaten donderdag van het leidingwater binnen het ziekenhuis tonen namelijk correcte waarden aan.”

“We hebben allereerst de afdeling Toezicht Volksgezondheid van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid op de hoogte gebracht. Daar kregen we het advies om onze patiënten duidelijk te informeren. Het ziekenhuispersoneel heeft dat gedaan door in de kamer van elke patiënt een briefje te hangen met extra uitleg", aldus Colla.

De Intercommunale Watermaatschappij (IWM), dat campus Salvator en een groot deel van Hasselt van water voorziet, stelde de afgelopen dagen geen besmetting vast op het distributienet. Mensen die in de omgeving van het Salvatorziekenhuis wonen, zouden zich dus geen zorgen moeten maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio