Alarm van hoogbejaarde werkt al drie weken niet

Alarm van hoogbejaarde  werkt al drie weken niet

Alarm van hoogbejaarde werkt al drie weken niet

Gingelom - In Buvingen moet Emiel Herckx (94) het al drie weken stellen zonder alarmsysteem. De telefoonlijn waarop het systeem is aangesloten, geeft geen kik. In de Belgacomwinkel verzekeren ze dat het probleem maandag als prioriteit wordt aangepakt.
Sinds de dood van zijn vrouw in mei woont Emiel Herckx alleen. Eind oktober stelden zijn kinderen vast dat het alarmsysteem van hun bejaarde vader niet meer werkte. Emiel draagt het apparaatje rond zijn hals. Via een drukknopje kan de drager in noodgevallen via een telefoonlijn de alarmcentrale verwittigen. Maar dat lukt niet dus niet meer.

Doof

Bij de storingsmelding aan Belgacom werd er uitdrukkelijk bij verteld dat Emiel doof was en dat de hersteller 30 minuten voor zijn komst dat even aan een van de kinderen moest melden.

Breuk

De hersteller deed dat niet en diende zich aan op het adres van Emiel maar stond voor de gesloten deur. Omdat het eerste bezoek fout liep, werd opnieuw met Belgacom contact opgenomen. Daar kregen de kinderen te horen dat er na het weekend iemand zou langskomen. Die meldde zich aan op dinsdag 2 november.

“De technicus stelde vast dat de binnenlijn operationeel was en dat de breuk vermoedelijk buiten te vinden was. Daardoor moest een andere dienst komen. Maar dit sleept nu al tien dagen aan”, zegt schoonzoon Luc Medats die benadrukt dat zijn schoonvader volledig afhankelijk is van zijn alarmsysteem. “Ingeval van nood kan hij nu niemand bereiken.”

Communicatiefout

Het probleem lag niet aan het alarm van de thuiszorgdienst. In de Belgacomwinkel van Sint-Truiden wisten ze van het probleem. Bij een controle bleek dat er iets fout was gelopen bij de interne communicatie binnen het bedrijf.

“Bij ons was de opdracht afgewerkt maar helaas zal er wat fout gelopen zijn bij het doorsturen van de opdracht naar de buitendienst. Maandagmorgen staat de opdracht bovenaan de lijst”, verzekerde ons een loketbediende in Sint-Truiden.
LT

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio