Hoeve Saint-Paul wordt brasserie en kunstgalerij

Hoeve Saint-Paul wordt brasserie en kunstgalerij

Hoeve Saint-Paul wordt brasserie en kunstgalerij

Lummen - Wim Vandenhove (52) uit Bolderberg heeft Hoeve Saint-Paul in Lummen gekocht. De verzekeringsmakelaar is al 20 jaar sommelier en studeerde af als bierkenner. “Ik wil in de Kempische hoeve een brasserie combineren met bed & breakfast en een open galerij. In de lente opent Galerie Saint-Paul. Het hele concept kost meer dan 2,5 miljoen euro.”
Op 5 april sloot het bekendste Lummense restaurant Hoeve Saint-Paul de deuren. Nu is de in Linkhout geboren en getogen Wim Vandenhove de nieuwe eigenaar. “Voor de aankoop ben ik niet over een nacht ijs gegaan. De zaak van Tony en Vera Robyns behoort tot het cultureel erfgoed van Limburg en dan mochten we toch niet laten verkommeren.”

Dochter Valérie Robyns passeert toevallig tijdens de fotosessie en de ontvangst is erg hartelijk. “Wim is een toffe kerel. We hadden elkaar voorheen nog niet ontmoet. We zijn erg tevreden dat hij dit gaat voortzetten”, zegt ze.

Horecafamilie

Eind oktober was Wim Vandenhove de beste kok tijdens het televisieprogramma ‘Komen eten’ van VT4. “Met mijn twee broers en drie zussen vormen we een horecafamilie. De beste kookles kreeg ik van mijn moeder en mijn broer Geert die een waanzinnige productkennis heeft. Hij was de stichter van het Bolderbergse restaurant Prêt-à Goûter en mijn neef Bart is er nu chef.”

Sterren

“Wij aten uit dezelfde pot en praatten over dezelfde producten. Mijn broer Geert had vroeger een importbedrijf van producten en hij leverde aan sterrenrestaurants, ook die met drie sterren. Hij was mijn grote leermeester, want ik trok vaak met hem mee naar het buitenland. Maar ik wil geen Michelingebeuren”, zegt Vandenhove.

“Dat is slechts voor enkelen weggelegd. Je moet voor de klanten koken, niet voor een gids. Voor mij is horeca de subtiele chemie tussen een lekkere keuken, een gezonde boekhouding, een hoop drankenkennis, heel veel begeestering en gestoken zijn door de horecavlieg.”

Animalist

“In al die dingen moet je een consensus zoeken. Dat zal lukken omdat mijn team als een blok achter mij staat. Ik ben al twintig jaar sommelier en stel vast dat grote wijnen moeten plooien voor ‘bucht’. Als ik in de Bourgognestreek rondloop, word ik met ‘Wim’ aangesproken. Ik deel dezelfde passie en zo creëer je vrienden voor het leven.”
Een meerwaarde voor de nieuwe zaak is de open galerij.

“De internationaal erkende animalist Ronald de Winter boetseert dieren en beheerst dat tot in het ultieme. Hij kan een paard in beweging boetseren en dat schijnt het allermoeilijkste te zijn. Zijn werken zullen we exclusief verkopen. Een bed & breakfast wordt ook een onderdeel van het geheel. Vanuit het landelijke Lummen met de getuigenheuvels kan je het Limburgse fietsparadijs verkennen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio