Storm trekt over het land

Print
Storm trekt over het land

Storm trekt over het land

Er trekt vandaag een storm over ons land. Aan de kust worden rukwinden tot 100 km/u verwacht. De temperatuur wordt wel zachter, met maxima tot 12 graden.

Het wordt vandaag zeer winderig volgens het KMI. De zuidenwind wordt donderdagnamiddag en -avond overal krachtig tot soms zelfs zeer krachtig met rukwinden tot 100 km/u en zware storm op de Noordzee. Er zal ook heel wat regen vallen, aldus het KMI.

Parken

"Er is een serieuze kans op stormschade. De bomen staan nog altijd in blad, dus die vangen heel veel wind. Je kan je wagen maar beter niet onder een boom parkeren en ook in een bos gaan wandelen is vandaag geen goed idee", benadrukt weerman Frank Deboosere. "Het is uitkijken geblazen want de stormwind zou venijnig kunnen zijn."

Ook in de nacht van donderdag op vrijdag blijft het winderig, met in het binnenland rukwinden tot 90 km/u en aan de kust tot 110 km/u.

In Brussel zijn de parken gesloten naar aanleiding van de storm. De parken zijn niet afgesloten, maar bezoekers krijgen wel de raad om niet naar binnen te gaan.

Morgen en het hele weekend blijft het nog nat, maar vanaf zondag wordt het geleidelijk droger.