AA Gent tweede na zege tegen Cercle

Print

AA Gent tweede na zege tegen Cercle

AA Gent kan zich de winnaar van de week noemen. Na de Europese overwinning tegen Sporting Lissabon (3-1) wonnen de Gentenaars zondagavond op het veld van Cercle Brugge met 0-1. Smolders scoorde in de tweede helft via een penalty. AA Gent wipt nu over Anderlecht, dat eerder op de avond 2-2 gelijkspeelde tegen Club Brugge, naar de tweede plaats op twee punten van leider Genk. Voor Cercle, dat achtste blijft met 22 punten, is het de eerste thuisnederlaag sinds 6 december 2009.

Lees ook Anderlecht en Club Brugge delen de punten in felle topper

Cercle was het gevaarlijkst in het begin van de partij, maar die laatste pass ontbrak altijd. Gent had het vooral moeilijk met een ijverige Reynaldo.

De Gentenaars namen het langzamerhand wel over. Thijs zag zijn kopbal op de lat spatten en Cercle ontsnapte net voor de rust aan een strafschop na hands van Evens.

De tweede helft begon zoals de eerste met een gretig Cercle. Deze keer was Iachtchouk de gesel van de Gentse defensie. Maar doelman Jorgacevic was alert en AA Gent kon nadien het evenwicht herstellen.

De Gentenaars kwamen steeds meer opzetten. El Ghanassy was erg bedrijvig en Azofeifa schoot tegen de paal. Een lichte fout van Kelhars op Ljubijankic in de 72ste minuut was echter voldoende voor Cercle om de eerste thuisnederlaag in bijna een jaar te slikken.

Smolders legde, tot twee keer toe, de strafschop in de netten waarna het 0-1 bleef.