Plopsa koopt Duits pretpark

In het zuidwesten van Duitsland heeft Plopsa het outdoorpretpark Holiday Park overgenomen. De overname past binnen de forse investeringsplannen van de themaparkendivisie van Studio 100 in Duitsland.

drombouts

Met de overname van het pretpark nabij Mannheim, in de deelstaat Rijnland-Palts, zet Plopsa zijn eerste stappen op de Duitse markt. Het pretpark heeft een oppervlakte van 40 ha, met daarop een dertigtal attracties.

Plopsa zal de komende vier jaar 25 miljoen euro investeren in het park. Populaire figuren als Wickie de Viking, Maja de Bij, Heidi en Pippi Langkous krijgen er een centrale rol, aldus algemeen directeur Steve Van den Kerkhof van Plopsa. Een naamsverandering is momenteel niet aan de orde.

Grote plannen

Plopsa heeft grote plannen in Duitsland. Er is een investeringsbudget van 100 miljoen euro goedgekeurd. Daarbij horen het niet nader genoemde overnamebedrag en de investeringen in Holiday Park, maar is er ook geld om een drietal indoorparken te openen verspreid over Duitsland. "We hopen het komende anderhalf jaar de locaties van die indoorparken bekend te kunnen maken", aldus Van den Kerkhof.

Plopsa is met drie parken in België en een in Nederland momenteel goed voor een omzet van 50 miljoen euro en 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Over vijf jaar moeten die cijfers verdubbeld zijn dankzij de investeringen in Duitsland.

Holiday Park is het op zes na grootste park in Duitsland. Er werken 85 vaste werknemers, 250 seizoensmedewerkers en 350 tijdelijke werknemers.

Meer over Duitsland

Aangeboden door onze partners