Iris Van Herck gedood en gedumpt in kanaal

De 30-jarige Iris Van Herck uit Bonheiden was wellicht al dood toen ze in het kanaal werd geduwd door haar ex-vriend. Dat blijkt uit de autopsie.

wverhaert

"Volgens de 27-jarige man was het slachtoffer op dat ogenblik nog in leven, maar de bevindingen van de wetsdokter lijken dit tegen te spreken", zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. "Volgens de eerste resultaten van de autopsie ziet het ernaar uit dat het slachtoffer al was overleden op het ogenblik dat ze in het water terecht kwam."

De vrouw, moeder van drie kinderen, verdween vorige maand na een afspraak met haar ex-vriend. Beiden werden het laatst gezien in een pitabar in Keerbergen. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. Tot de ex-vriend opnieuw door de speurders aan de tand werd gevoeld en de man tot bekentenissen overging.

Zondagmiddag is het lijk van de vrouw teruggevonden aan de Uilmolenweg, ter hoogte van het Sas van Battel, in Mechelen. Het slachtoffer lag onder haar auto in het kanaal Leuven-Dijle.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en zal deze week nog voor de raadkamer moeten verschijnen.

Meer over Bonheiden

Aangeboden door onze partners