Het weerbericht voor Limburg

Dinsdagochtend komt er eerst nog nevel of mist voor. Deze wordt door de aanspannende zuidwester in de loop van de voormiddag opgeruimd. Misschien krijgen we dan nog even de zon te zien, maar een groot deel van de dag zal de bewolking toch nadrukkelijk overheersen.

rweytjens_fr

Namiddag kan er af en toe wat motregen vallen, al blijft het toch wel overwegend droog. De minima schommelen rond 7°C en namiddag loopt de temperatuur op tot maximaal 13°C, wat ongeveer de normale waarde is voor de tijd van het jaar.

Woensdag blijven de wolken het weerbeeld domineren. Vooral namiddag kan daaruit een kleine hoeveelheid regen of motregen vallen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richting. In de vroege ochtend schommelt de temperatuur rond 9°C en overdag wordt het gemiddeld 13°C.

Donderdag komen er nog steeds veel wolken voor waaruit opnieuw af en toe wat lichte motregen zou kunnen vallen. Het is ook nog steeds zacht voor de tijd van het jaar met minima rond 12°C en maxima tot 16°C. De wind blijft matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten waaien.

Vrijdag liggen de minima rond 10°C en halen we nog maxima rond 13 a 14°C. De zon komt er niet aan te pas en periodiek valt er wat lichte regen of motregen bij nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanaf het weekend

wordt het frisser en van tijd tot tijd krijgen we af te rekenen met regen of buien.

Begin volgende week halen we wellicht geen 10°C meer.

Ruben Weytjens

Niet te missen