Nys: "Ik ben nog niet versleten"

"Het heeft er even niet goed uitgezien toen ik onderaan de Koppenberg op mijn fiets wipte en voelde dat mijn achtertube lek stond", zegt Sven Nys nadat hij voor de achtste keer het zegegebaar mocht maken na de Koppenbergcross. "Ik moest dan wel nog een halve ronde afwerken. Dat kostte me enorm veel krachten en ik verzuurde tot achter mijn oren."

wverhaert

"Ik voelde al heel snel dat ik bijzonder sterk was. Daarom ook demarreerde ik vroeg in de wedstrijd. Ik sloeg direct een kloof en dan kon mijn kippenvelmoment beginnen omdat de talrijke toeschouwers me echt vooruit schreeuwden. Dit voelt hier dan ook aan als een klein wereldkampioenschap. Ik heb vandaag laten zien dat 'den ouwen' nog niet versleten is", aldus Sven Nys.

Niels Albert moest vrede nemen met de tweede plaats. "Ik had een heel slechte start en moest dan ook vlug enkele plaatsen goedmaken", verduidelijkte hij. "Toch verliep dat eerder vlot, maar één man was vandaag een pak sterker dan de rest. Ik trachtte nog achter Nys aan te gaan maar kwam niet echt dichterbij. Ik consolideerde dan maar mijn tweede plaats, al kwam Kevin Pauwels nog fel opzetten. Ik had hier graag echt top geweest maar het heeft niet mogen zijn", zucht Albert.

Leidersplaats is troostprijs

"In de tweede ronde kwam ik ten val en kreeg ik bovendien nog af te rekenen met materiaalpech", zegt Zdenek Stybar. "Daardoor moest ik veel tijd prijsgeven en reed ik op een gegeven moment pas op de zevende plaats."

"Ik kon nog wat opschuiven zodat ik met mijn vierde plaats toch leider blijf in de stand. Ik bekijk dat als een troostprijs voor de geleverde inspanningen", besluit Stybar.

Meer over Sven Nys