thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sven Nys wint Koppenbergcross

Sven Nys heeft maandag de Koppenbergcross op zijn naam geschreven nadat hij bijna heel de wedstrijd alleen op kop reed. Niels Albert werd tweede en Kevin Pauwels finishte als derde. Zdenek Stybar werd vierde en blijft leider in de GvA-Trofee Veldrijden.

wverhaert

Het was de Amerikaan Jonathan Page die het hele pak op sleeptouw nam op de zware en lastige omloop tot Sven Nys halfweg de eerste ronde een eerste keer prikte. De Belgische kampioen kreeg snel het gezelschap van de Tsjech Zdenek Stybar. Wat verderop volgde Klaas Vantornout met Niels Albert die zijn start compleet gemist had.

Zdenek Stybar stapelde echter de fouten op en moest Sven Nys al snel laten rijden. De Tsjech werd zelfs voorbijgeflitst door Klaas Vantornout, Bart Aernouts en Kevin Pauwels.

Op 3 ronden van het einde telde Nys 32 seconden voorsprong op Niels Albert. Het duo Kevin Pauwels en Klaas Vantornout kreeg daar al meer dan een minuut achterstand aangesmeerd. De Nederlander Gerben de Knegt volgde wat verderop, met in zijn zog Zdenek Stybar.

Met nog twee ronden te rijden bouwde Sven Nys zijn voorsprong verder uit want zijn naaste concurrent, Niels Albert, volgde op 0:57. Kevin Pauwels van zijn kant moest al 1:11 goed maken, Klaas Vantornout 1:27. Even leek tijdens de slotronde een lekke achterband nog roet in het eten te gooien maar Sven Nys kon zijn voorsprong behouden en winnen. De Belgische kampioen won deze wedstrijd reeds voor de achtste keer in zijn carrière.

Lees ook: Nys: "Ik ben nog niet versleten"

Meer over Sven Nys