Josef Fritzl: "Ik weet dat mijn vrouw nog steeds van mij houdt"

De Oostenrijkse incestvader Josef Fritzl, die zijn eigen dochter 24 jaar lang opsloot en verkrachtte, heeft voor het eerst sinds zijn veroordeling een interview gegeven.

fvangarderen

Het waren journalisten van de Duitse tabloid Bild die de 75-jarige man opzochten in de gevangenis. Ze mochten hem geen vragen stellen over de opsluiting van zijn dochter of over het feit dat hij bij haar 7 kinderen verwekte.

Fritzl zou zich beleefd hebben voorgesteld aan de journalisten. Hij stelde wel dat dat eigenlijk niet nodig was. "Want ik ben toch al wereldberoemd", aldus de man.

Onbeantwoorde brieven

De journalisten hadden het met Fritzl onder meer over zijn liefde voor zijn vrouw, met wie hij 55 jaar getrouwd is. "Ik heb haar, sinds mijn gevangenschap, al 8 brieven geschreven", vertelt de man. "Ik heb er nog geen enkele teruggekregen, maar ik weet dat ze van mij houdt".

De man hoopt naar eigen zeggen dat hij de gevangenis op een dag levend mag verlaten. "Dan zal ik mijn vrouw verzorgen, uit dank voor haar trouw".

Nog nooit is iemand Fritzl komen opzoeken. Daar heeft de man een eenvoudige verklaring voor. "Mijn vrouw en kinderen mogen niet binnen van het gevangenispersoneel", meent hij.

Televisie

Fritzl werd in maart vorig jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij vult zijn dagen met fitnessen en schoonmaken.

Ook hij kijkt regelmatig naar tv. Fritzls lievelingssserie is 'Two and a half men'. "Daar speelt een jongen in die erg op mijn zoon lijkt", aldus Fritzl. "Dat doet me lachen en leidt me af, wat nodig is als je hier zit", besluit hij.

Meer over Oostenrijk

Aangeboden door onze partners