thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bompakket voor Belgische ambassade in Athene

In Athene werden maandag vier personen opgepakt nadat een pakketje ontplofte bij een postdienst. De verdachten hadden twee bompakketten bij zich voor de Belgische ambassade en de Franse president Sarkozy. De explosieven zijn gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

wverhaert

Een brief voor de Mexicaanse ambassade in Athene was maandag ontploft bij een koerierdienst. Volgens het Franse persbureau AFP had een werkneemster het pakket op de grond geworpen omdat ze het niet vertrouwde. Daardoor bracht ze het tot ontploffing. De vrouw raakte gewond en is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

De politie pakte twee mannen van 22 en 24 en twee vrouwen op. De mannen droegen twee pistolen van het type Glock en vijf laders bij zich. Een van de linkse anarchisten droeg een pruik en een kogelvrij vest. De twee vrouwen zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Volgens een politieverantwoordelijke waren de explosieven ontoereikend om iemand te doden. De bommen bestonden uit een boek waaruit de bladzijden waren weggehaald en waarin buskruit en een ontsteker stak.

Volgens politiewoordvoerder Thanassis Kokalakis onderzoeken de speurders een mogelijke band met een aanslag met een bompakket dat in 2008 is verstuurd naar Michalis Chryssohoidis, die toen als minister bevoegd was voor de politie.

Meer over Griekenland