Het weerbericht voor Limburg

Update maandag 1 november 6u

Het ziet ernaar uit dat we vandaag in Limburg niet meer uit de grijze soep zullen geraken. Het blijft dus grijs en mistroostig allerheiligenweer waardoor de temperatuur blijft steken bij ongeveer 10°C. Er waait een zwakke wind uit het noordwesten.

Dinsdag is het eerst nog droog met een afwisseling van zon en wolken. De minima schommelen rond 7°C. Tegen de middag wordt de bewolking echter dikker en namiddag kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Vanwege de wolken loopt de temperatuur niet hoger op dan een graad of 13, wat de normale waarde is voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind spant stilaan aan tot vrij krachtig.

Ook de dagen nadien blijft het zacht voor de tijd van het jaar met maxima in de buurt van 15°C. Elke dag kan er wel af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De zon krijgt slechts een bijrolletje toebedeeld en het blijft stevig waaien vanuit het zuidwesten. De kleurrijke herfstblaadjes zullen dus massaal gaan vallen.

Vanaf het weekend wordt het frisser en van tijd tot tijd passeren er actieve regenzones. Het zal van tijd tot tijd ook stevig waaien. We schakelen dus over van zacht herfstweer op guur herfstweer.

rweytjens_fr

Begin volgende week halen we wellicht geen 10°C meer.

Ruben Weytjens

Niet te missen