Iraniër sneed vriendin de keel over op straat wegens einde relatie

Print

Iraniër sneed vriendin de keel over op straat wegens einde relatie

Sint-Truiden - De 50-jarige Iraniër die maandag zijn Landense vriendin van 54 op gewelddadige wijze om het leven heeft gebracht, is aangehouden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

De asielzoeker uit Nieuwerkerken sneed maandagvoormiddag op een drukke rotonde in Melveren (Sint-Truiden) de keel van Chantal Thierie over met een cuttermes. Hij deed dat naar eigen zeggen omdat de vrouw hun relatie wilde beëindigen.

Getuigen zagen dat de Darain Kianoush en zijn vriendin rond 10.30 uur ruzie hadden in een voertuig aan de rotonde van de Diestersteenweg (N716) met de Speelhoflaan in het centrum van Melveren (Sint-Truiden). Buiten ging het dispuut verder, waarna de man met een mes de vrouw de keel oversneed. Vervolgens begon Kianoush zichzelf te verminken en probeerde hij zelfmoord te plegen door met het mes in zijn keel te steken.Snijwonden

"Ik heb meteen naar de 101 gebeld met de melding dat er een man stond die zichzelf aan het verwonden was", vertelt ooggetuige Jurgen Wynants. "Ik zag een hevig bloedende vrouw weglopen. Ze zeeg neer in de berm. Ik wilde helpen maar de man bedreigde mij met een mes. Ik zag dat de vrouw diepe snijwonden in de hals had en wist dat ze aan het leegbloeden was."

Toen de politie en de ambulance arriveerden, kon geen hulp meer baten voor de vrouw. De dader werd overmeesterd en overgebracht naar het ziekenhuis. Dinsdag mocht hij het ziekenhuis verlaten en kon de onderzoeksrechter hem verhoren. De man vertelde zelf dat hij zijn vriendin vermoordde omdat die een punt wilde zetten achter hun relatie.

Uitgeprocedeerd

Daraian Kianoush is een Iraniër die samen met vier landgenoten in een huisje langs de Diestersteenweg in Nieuwerkerken woonde. Volgens zijn medebewoners verbleef de asielzoeker al tien jaar in ons land en maakte hij drie maanden geleden kennis met Chantal Thierie, die in een Truiense apotheek in de Stapelstraat werkte.

De Iraniër was volgens zijn huisgenoten depressief, hij was angstvallig op zoek naar werk omdat hij uitgeprocedeerd was en dreigde het land te worden uitgezet. Zijn laatste job was volgens zijn huisgenoten bij de Belgische Fruitveiling.

Beeld: TVL/LT


Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio